'Realisten Academie'

Realisten Academie

Omschrijving

De Realisten Academie van CNV Jongeren leidt 25 jongeren met een beperking op tot Realisten (ervaringsdeskundigen). Zij zetten zich in om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Met circa 100 pitches en voorlichtingen vertellen zij 1500 mensen (werkgevers, onderwijs, professionals en peers) over leven en werken met een beperking. Daarnaast delen zij in de Realisten Community on- en offline hun kennis en ervaringen met peers met een beperking. Hiermee geven ze deze peers nieuwe inzichten en tools waarmee ze hun eigen regie kunnen vergroten.

Met deze aanpak kunnen we op verschillende niveaus impact maken. Door deelname aan het Realisten-traject krijgen de jongeren een realistischer beeld van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden, breiden ze hun netwerk uit en ontwikkelen ze belangrijke 21st century skills. Daarnaast halen zij met hun inzet als Realist vooroordelen onderuit en geven ze inzicht in wat er nodig is voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Doel

In de Realisten Academie inspireren jonge rolmodellen met een beperking hun omgeving en peers met een beperking mee te bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Activiteitgegevens

Organisatie

CNV Jongeren

Projectleider

Janneke Hiddink

Telefoonnummer

030 - 75 11 850

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO