'Realisten Academie'

Realisten Academie

Omschrijving

De Realisten Academie van CNV Jongeren leidt jongeren met een beperking op tot Realisten (ervaringsdeskundigen). Zij zetten zich in om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Met pitches en voorlichting vertellen zij werkgevers, onderwijs, professionals en peers over leven en werken met een beperking. Daarnaast delen zij in de Realisten Community on- en offline hun kennis en ervaringen met peers met een beperking. Hiermee geven ze deze peers nieuwe inzichten en tools waarmee ze hun eigen regie kunnen vergroten.

Doel

Met deze aanpak kan CNV Jongeren op verschillende niveaus impact maken. Door deelname aan het Realisten-traject krijgen de jongeren een realistischer beeld van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden, breiden ze hun netwerk uit en ontwikkelen ze belangrijke 21st century skills. Daarnaast halen zij met hun inzet als Realist vooroordelen onderuit en geven ze inzicht in wat er nodig is voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Resultaat

De Realisten Academie heeft er met hulp van Klein Geluk voor gezorgd dat 25 jongeren zich persoonlijk hebben ontwikkeld en met meer zelfvertrouwen de arbeidsmarkt kunnen betreden. De community heeft inmiddels 159 leden. Door het delen van hun ervaringsverhalen zijn ruim 1560 studenten, professionals en peers geïnspireerd om mee te bouwen aan een arbeidsmarkt voor iedereen.

Studenten geven aan dat het een aanvulling is op het onderwijsprogramma en dat zij met een andere bril naar jongeren met een beperking zijn gaan kijken. Ook professionals spreken hun waardering uit voor het doorzettingsvermogen van de Realisten en denken mee over mogelijke baankansen.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

CNV Jongeren

Projectleider

Janneke Hiddink

Telefoonnummer

030 - 751 18 50

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO