'Project Slaapmuts'

Project Slaapmuts

Omschrijving

In Project Slaapmuts wilde Zorggroep Amsterdam Oost twintig Snooze-muziekkussens aanschaffen voor bewoners en patiënten. De Snooze is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om cliënten met slaapproblemen, met behulp van ontspannende muziek, te ondersteunen bij het in slaap vallen.

Ouderen met dementie hebben vaak last van onrust in de avond en nacht. Dit kan leiden tot nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Met behulp van een persoonlijke muziekbeleving zorgt de Snooze voor herkenning bij de oudere, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een verbeterde nachtrust.

Doel

Project Slaapmuts had als doel de nachtelijke onrust te verminderen bij oudere mensen met dementie van verpleeghuizen het Flevohuis en De Open Hof. Daarnaast worden ouderen er vaak blijer van.

Resultaat

De Snooze is een waardevolle toevoeging aan de dementiezorg en werd door de organisatie met open armen ontvangen. Project Slaapmuts heeft twintig bewoners voorzien van gepersonaliseerde audio. Zij kunnen nu genieten van op maat gemaakte mixen met speciaal gecomponeerde muziek, lievelingsmuziek, en ingesproken berichten van familie en dierbaren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zorggroep Amsterdam Oost

Projectleider

Mw. L. Bonis

E-mail

info@zgao.nl

Telefoonnummer

020 - 592 52 52

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO