'Project Slaapmuts'

Project Slaapmuts

Omschrijving

In Project Slaapmuts wil Zorggroep Amsterdam Oost twintig Snooze-muziekkussens aanschaffen voor bewoners en patiënten. De Snooze is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om cliënten met slaapproblemen, met behulp van ontspannende muziek, te ondersteunen bij het in slaap vallen.

Ouderen met dementie hebben vaak last van agitatie in de avond en nacht. Dit kan resulteren in nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Met behulp van een persoonlijke muziekbeleving zorgt de Snooze voor herkenning bij de cliënt, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een verbeterde nachtrust. Elke deelnemer ontvangt een persoonlijk, op maat gemaakte opname. Familie en naasten worden uitgenodigd om een geruststellende bericht of boodschap hiervoor te leveren.

Doel

De Muziekkussen-interventie van Project Slaapmuts heeft als doel nachtelijke onrust te verminderen bij oudere mensen met dementie op psychogeriatrische verpleegafdelingen. De interventie beoogt de frequentie en/of ernst van de nachtelijke onrust te verminderen. Daarnaast worden de ouderen er vaak blijer van.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zorggroep Amsterdam Oost

Projectleider

Mw. L. Bonis

E-mail

info@zgao.nl

Website

www.zgao.nl

Telefoonnummer

020 592 52 52

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

© 2021 FNO