'Pilot Kiem Theater Training'

Pilot Kiem Theater Training

Omschrijving

Kiem Kunst ondersteunt zorginstellingen/initiatieven bij het opzetten en uitvoeren van kunstprojecten met en voor mensen met een beperking. Met deze kunstprojecten willen ze mensen met een beperking een podium geven, meer zichtbaarheid creëren en inclusie bevorderen.

In november 2018 heeft Kiem Kunst het boek Zure Bommen & Bonbons uitgebracht – het eerste handboek voor theater maken met mensen met een beperking. Met dit boek biedt de organisatie handvatten aan medewerkers in de zorg en speciaal onderwijs, zodat zij zelf aan de slag kunnen met theater met mensen met een beperking.

Kiem Kunst heeft vervolgens als verdiepingsslag in dit project de Kiem Theater Training opgezet. Met deze training wilden zij de Kiem Theater Methodiek overdragen aan medewerkers uit de zorg en speciaal onderwijs.

Doel

Kiem staat voor ontkiemen en tot bloei te komen. Theater staat voor zien en gezien worden. Anders zijn doet zowel anders denken als anders kijken. De wereld wordt kleurrijker als we authentieke verhalen en ervaringen met elkaar delen.

Resultaat

De Pilot Kiem Theater Theater was een bijzondere reis waarbij verschillende trainingsvormen zijn ontwikkeld en uitgevoerd.

Enkele reacties van deelnemers:

  • Het waren leuke, grappige en mooie opdrachten waarin ik leerde hoe je de eigen creativiteit aanboort en op gang brengt bij kinderen of volwassen mensen met een beperking.
  • Het is ontzettend fijn als je in een heldere en veilige sfeer, door middel van ‘schijnbaar eenvoudige’ opdrachten ook je eigen ideeën en creativiteit voelt stromen.
  • Ik vind het nooit leuk om uit mijn comfortzone te gaan, maar dit keer heeft het mij heel veel opgeleverd.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Kiem Kunst

Projectleider

Cara Stolp

Telefoonnummer

06 - 430 264 24

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO