'Perspectiefaanpak'

Perspectiefaanpak

Omschrijving

Jongeren met een chronische aandoening lopen in hun leven tegen systeemdrempels aan op diverse essentiële gebieden. In werk, wonen, inkomen en onderwijs bijvoorbeeld. Het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) gaat meehelpen dat te veranderen.

De verandering die het IPW voorstaat vertrekt vanuit oplossingen. Minimaal zestig jongeren maken samen met het IPW hun eigen perspectiefplan. Het IPW gaat vervolgens met hen op pad door onze samenleving om hun eigen plan op hun eigen manier gerealiseerd te krijgen. Door vanuit de oplossingen van de jongeren zelf te werken leren we in zestig situaties wat maatwerk inhoudt en leren we wat jongeren zelf en samen kunnen.

Maar ook wat ze niet kunnen, waar ze professionele hulp bij nodig hebben en hoe die georganiseerd is. We verwachten dat dat te maken heeft met systeemdrempels zoals die in de programmatekst van Jongeren INC worden geïdentificeerd.

Het streven is om jongeren te vinden met diverse achtergronden, mogelijkheden en ondersteuningsvragen. Hierbij zoekt het IPW in alle domeinen van het leven van de jongere, zoals zorg, werk en wonen.

Doel

De kwaliteit en toekomst van onze inclusieve samenleving staan of vallen bij hoe we maatwerk garanderen voor hen die dat nodig hebben. Dat is goed voor jongeren met een chronische aandoening en goed voor de solidariteit in de samenleving. In de Perspectiefaanpak streeft het Instituut voor Publieke Waarden ernaar om dat te laten zien. Vanuit het perspectief van jongeren zelf en met maximale participatie van deze jongeren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Instituut voor Publieke Waarden

Projectleider

Eelke Blokker

Telefoonnummer

06 - 121 418 03

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2021 FNO