'Para-roeien bij Willem III te Amsterdam'

Pararoeien bij Willem III te Amsterdam

Omschrijving

Iedereen kan roeien. Ook wanneer je een lichamelijke, visuele of andere beperking hebt, of aan het herstellen bent van een revalidatie. Willem III biedt uitgebreide mogelijkheden om te leren roeien en vervolgens zelfstandig of onder begeleiding het water op te gaan. De vereniging heeft diverse talentvolle para-roeiers voortgebracht die aan internationale wedstrijden hebben meegedaan en zelfs aan de Paralympische Spelen.

Aangezien de groep para-roeiers fors groeit, zijn er op dit moment te weinig boten om deze groep goed te kunnen bedienen. Ook is door intensief gebruik een deel van de aangepaste roeivloot aan vervanging toe. Met dit project wordt de aangepaste roeivloot vergroot en vernieuwd, waardoor de para-roeiers binnen Willem III kunnen blijven roeien.

Doel

Iedereen met een fysieke beperking kan bij Willem III roeien met aangepast materiaal, faciliteiten en waar nodig ondersteuning, instructie en coaching op maat. Door het vergroten en vernieuwen van de aangepaste vloot en uitbreiding van de materialen kan een steeds groter wordende groep para-roeiers blijven roeien bij Willem III.

Activiteitgegevens

Organisatie

Roeivereniging Willem III

Projectleider

Friedeke Voss

Telefoonnummer

06 - 202 019 96

Volg ons

Instagram

Afbeeldingen

© 2023 FNO