'Paardrijden voor leerlingen vso, sbo en praktijkonderwijs'

Paardrijden voor leerlingen vso, sbo en praktijkonderwijs

Omschrijving

Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer beschikt over een volledig aangepaste manege waar mensen die extra aandacht nodig hebben onder deskundige begeleiding in kleine groepen kunnen paardrijden.

Met het project ‘Paardrijden voor leerlingen vso, sbo en praktijkonderwijs’ wilde ‘t Hoefijzer zoveel mogelijk leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), speciaal basisonderwijs (sbo) en praktijkonderwijs laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kunnen zijn.

Doel

Het rijden op een paard vergroot het zelfvertrouwen, geeft kracht en maakt trots. Het contact met het paard maakt dat verzet en onwil verdwijnt en plaatsmaakt voor plezier en overgave. Een positieve ervaring die de leerlingen kunnen meenemen naar school.

Doel van het project was om vijftig leerlingen kennis te laten maken met het paardrijden in drie lessen. Minimaal tien kinderen zouden na het kennismakingstraject blijven paardrijden.

Resultaat

56 Leerlingen van de scholen De Twijn en De Sluis in Zwolle hebben een kennismakingstraject gevolgd. 8 Leerlingen zijn lid geworden van ’t Hoefijzer.
 

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

SPG 't Hoefijzer

Projectleider

Rachel Bogaart

Telefoonnummer

038 - 453 04 78

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter
© 2024 FNO