'Op de beweegroute'

Op de beweegroute

Omschrijving

Kwiek Actieve Leefstijl wilde met andere partijen een mooie beweegroute ontwikkelen, met passende kracht-, lenigheid- en coördinatieoefeningen. Voor sbo-leerlingen, om het bewegend leren te introduceren, voor ouderen met chronische aandoeningen, zodat ze dagelijks een klein rondje kunnen lopen, en voor mensen met een migratieachtergrond. Deze vorm van buiten bewegen is laagdrempelig en betaalbaar.

Doel

Met een beweegroute, met oefeningen die passen bij de doelgroepen, door het park het Groeske wilde Kwiek Actieve Leefstijl ouderen met chronische aandoeningen, sbo-leerlingen en mensen met een migratieachtergrond laten bewegen en elkaar laten ontmoeten. Met lessen onder begeleiding en op maat.

Resultaat

Het project heeft 2 mooie beweegroutes opgeleverd: een route van 500 meter met 7 beweegoefeningen en een route van 1,5 kilometer met 15 oefeningen. De routes worden zowel onder begeleiding van een sportdocent als individueel door buurtbewoners gebruikt. Bij de start van de routes is een informatiebord geplaatst.

Naast de routes is er een flyer (beweegboek) gemaakt met oefeningen uit de beweegroutes. Een mooie manier om te bewegen thuis. Tevens zijn er nu draaiboeken voor een wandel-challenge en een ‘unieke fietsreis’, die zo weer ingezet kunnen worden.

Activiteitgegevens

Organisatie

Kwiek Actieve Leefstijl

Projectleider

Marian Schijf

Telefoonnummer

06 - 132 605 71

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO