'Ontspannen revalideren!'

Met een ernstige fysieke beperking toch de wereld verkennen dankzij een fietslabyrint

Omschrijving

​Revalideren is soms zwaar en daarom probeert Heliomare dit zo aangenaam mogelijk te maken. De organisatie wil voor de  revalidanten een fietslabyrint aanschaffen.

Het fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een bewegingsapparaat, zoals een hometrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij of zij op wil. Meer dan 250 fietsroutes in binnen- en buitenland zorgen voor grenzeloos fietsplezier!

Doel

​Revalideren kost enorm veel kracht en doorzettingsvermogen en is niet zelden pijnlijk. Het doel van de het fietslabyrint is revalideren gemakkelijker en plezieriger maken.

Doordat de revalidanten verschillende routes kunnen fietsen en daardoor op een plezierige manier zijn afgeleid en worden gestimuleerd, kan de activiteit gemakkelijker uitgevoerd worden. De revalidant is als het ware ongemerkt aan het trainen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Heliomare

Projectleider

Linda Hienkens

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2021 FNO