'Muziektheatervoorstelling ‘Dat had je gedroomd’'

Muziektheatervoorstelling 'Dat had je gedroomd'

Omschrijving

Het Odensehuis Amsterdam Zuid is een inloophuis, ontmoetingscentrum en informatiepunt voor en door mensen met beginnende dementie, hun mantelzorgers en buurtbewoners. Het huis heeft zich ontwikkeld tot een broedplaats waar kunstzinnige talenten samenkomen. Zij voerden de muziektheatervoorstelling ‘Dat had je gedroomd!’ op.

Door het maken van de voorstelling kregen mensen in en rond het Odensehuis met en zonder dementie de mogelijkheid om hun kunstzinnige talent in te zetten. Bij het realiseren van de voorstelling lag de focus op wat mensen (met hun beperking) nog wel kunnen. Bij de voorstelling werkten mensen met en zonder dementie samen met kinderen met veelal een niet-Nederlandstalige achtergrond.

Doel

Doel was het realiseren van een tweede muziektheatervoorstelling. Met het voorbereiden, maken en uitvoeren van de voorstelling wilde het Odensehuis de volgende doelen realiseren:

  • empowerment van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers door hun kunstzinnige talenten in te zetten bij het maken van het muziektheaterstuk;
  • hun inspiratie en plezier te bieden door gezamenlijk iets te creëren en zich gehoord en gezien te voelen;
  • kinderen van de praktijkschool laten participeren.

Resultaat

  • plezier, humor, verrassing, zelfvertrouwen, saamhorigheid en trots bij mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers
  • kinderen met een niet-Nederlandstalige achtergrond konden zich kunstzinnig presenteren
  • interculturele ontmoeting én ontmoeting tussen jong en oud
  • positieve beeldvorming over mensen met dementie

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Odensehuis

Projectleider

Simone Aarnink

Telefoonnummer

06 - 302 996 57

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter
© 2024 FNO