'Muziekinstrumenten voor uitleenprogramma'

Iedereen muziek door Klein Geluk!

Omschrijving

Het doel van de stichting My Breath My Music is om mensen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid te bieden tot het maken van muziek, onder andere door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten.

Kinderen en jongeren uit de doelgroep kunnen een elektronisch instrument in bruikleen krijgen. De stichting leent instrumenten uit die niet bij de reguliere muziekhandel verkrijgbaar zijn. Dit gebeurt laagdrempelig en in heel Nederland.

Doel

Stichting My Breath My Music wil aan alle kinderen en jongeren met een zeer ernstige beperking die dit willen een instrument in bruikleen kunnen leveren. Voor sommige instrumenten bestond een wachtlijst. Met dit project wilde de stichting in een keer de wachtlijst wegwerken.

Resultaat

Een aantal zeer ernstig gehandicapte kinderen heeft een elektronisch instrument in bruikleen gekregen. De kinderen, van wie het merendeel een beperkte levensverwachting heeft, hoeven nu minder lang te wachten op een instrument. Het is fantastisch dat zij nu ook kunnen meedoen, zelf muziek kunnen maken en zich kunnen ontwikkelen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting My Breath My Music

Projectleider

Ruud van der Wel

Telefoonnummer

06 - 505 749 70

Volg ons

Facebook

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO