'Muziek op reis 2019'

Muziek op reis 2019

Omschrijving

Het project ‘Muziek op Reis 2019’ was een muzikale trektocht langs woning- en dagbestedingslocaties voor alle 1350 cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Zuidwester. Het is belangrijk dat zij af en toe samen iets bijzonders kunnen ondernemen. Dit geeft positieve energie en stimuleert het groepsgevoel. De woningen en dagbestedingslocaties ontvingen een uitnodiging voor deelname aan de muzikale trektocht en zij konden uit het aangeboden pakket aan muziekgenres en -stijlen zelf een keuze maken. Ouders, familie en cliëntvertegenwoordigers werden uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Doel

Het doel van Muziek op reis 2019 was om de cliënten met elkaar muziek te laten beleven. Tijdens het project ‘Muziek op reis’ in 2017 is gebleken dat muziek deze mensen uit hun isolement haalt. Uitgangspunt bij deze opzet was dat door de woningen en dagbestedingslocaties zo veel mogelijk ouders, verwanten, buren en vrienden werden uitgenodigd om gezamenlijk de muziekuitvoering te beleven.

Resultaat

Tijdens Muziek op reis 2019 zijn er 61 muziekuitvoeringen geweest, waarmee van 104 woning- en dagbestedingslocaties de muzikale wensen zijn vervuld. Alle uitvoeringen werden goed tot zeer goed bezocht. De uitvoeringen in de woningen zijn toch wel het meest bijzonder, aangezien deze mensen niet of nauwelijks in staat zijn om zelf naar uitvoeringen buitenshuis te gaan. Tijdens de huiskamerconcerten spatte het plezier er vanaf. Artiesten hadden steeds een grote schare fans die zelfs alle nummers konden meezingen. Muziek op reis was drie weken lang muzikaal plezier.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Vrienden van Zuidwester

Projectleider

Miranda Nooijen

Telefoonnummer

06 - 396 289 87

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO