'Muziek bij de Stuw'

Muziek bij de Stuw

Omschrijving

Muziek bij de Stuw is een vitaliseringsproject voor mensen met een haperend geheugen en hun mantelzorgers in de Gemeenten Renkum en Overbetuwe. Deze gemeenten liggen aan weerszijden van de Rijn, ten westen van Arnhem. Ze worden verbonden door De Stuw van Driel. Een stuw zorgt voor een gelijke matige waterstand in de rivier. Dit project zorgt voor een gelijke matige stroom van vitaliteit, voor de mens met (beginnende) dementie.

Muziek en beweging vertragen de processen van dementie en brengen daarnaast saamhorigheid en innerlijke gevoelsstromen op gang. Dit project wil muziek een structurele plaats geven op de twee locaties van het Odensehuis De Stuw (Doorwerth). Zowel locatie (nieuwe plek in Hemmen), als inrichting (muziekkamer in Doorwerth), als programmering (zangkoor en muziekworkshops) zijn onderdelen.

Doel

Muziek bij de Stuw zal uitmonden in een levende, nieuwe locatie in Hemmen. Daarnaast zal er in de Ontmoetingskerk van Doorwerth een muziekkamer worden ingericht. Hier kan muziek geluisterd worden en muziek gemaakt.

Regelmatig ingeroosterde workshops, op beide locaties, zullen muziek een vaste plaats bieden in de programmering. De programma’s zullen aansluiten bij de seizoensthema’s. Door de combinatie van muziek en thema’s kunnen deelnemers op een dieper niveau contact houden met zichzelf en elkaar.

Door het aanbieden van een Odensekoor, met begeleiding van een vaste muziekdocent, biedt het project een structureel vitaliseringsaanbod voor deelnemers, hun omgeving en de gemeenten.

Activiteitgegevens

Organisatie

Odensehuis Doorwerth

Projectleider

Martin de Jong

Telefoonnummer

026 - 21 48 066

Volg ons

Facebook

Video

© 2021 FNO