'Muziek bij de Stuw'

Muziek bij de Stuw

Omschrijving

Muziek bij de Stuw is een vitaliseringsproject voor mensen met een haperend geheugen en hun mantelzorgers in de Gemeenten Renkum en Overbetuwe. Deze gemeenten liggen aan de Rijn en worden verbonden door De Stuw van Driel. Een stuw zorgt voor een gelijkmatige waterstand in de rivier. Dit project zorgt voor een gelijkmatige stroom van vitaliteit, voor mensen met (beginnende) dementie.

Muziek en beweging vertragen de processen van dementie en brengen daarnaast een stroom van gevoel en saamhorigheid. Dit project wil muziek een structurele plaats geven op de twee locaties van het Odensehuis De Stuw in Doorwerth. De locatie (nieuwe plek in Hemmen) én inrichting (muziekkamer in Doorwerth) én programmering (zangkoor en muziekworkshops) zijn onderdelen.

Doel

Muziek bij de Stuw zal uitmonden in een levendige, nieuwe locatie in Hemmen. Daarnaast zal in de Ontmoetingskerk van Doorwerth een muziekkamer worden ingericht. Hier kan muziek geluisterd en gemaakt worden. Met het Odensekoor, met begeleiding van een vaste muziekdocent, biedt het project structurele vitalisering voor deelnemers, hun omgeving en de gemeenten.

Regelmatig ingeroosterde workshops, op beide locaties, zullen muziek een vaste plaats bieden in de programmering. De programma’s zullen aansluiten bij de seizoenen.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Odensehuis Doorwerth

Projectleider

Martin de Jong

Telefoonnummer

026 - 214 80 66

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO