'Meer bewegen met geocaching'

Meer bewegen door mensen met een bewegingsbeperking met behulp van geocaching

Omschrijving

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland wil met dit project wandelen met reuma op een originele manier op de kaart zetten. Een manier die leuk is voor jong en oud, met of zonder beperking bij het bewegen.

Geocaching combineert wandelen met een spel waarbij je een telefoon met gps en aanwijzingen (met hints en coördinaten) gebruikt om ergens een zogenoemde cache (verstopplaats met schat) te vinden. De cache kan fysiek of virtueel zijn. Een fysieke cache bestaat uit een klein kokertje waarin een logboekje zit. Hierin kan de vinder zijn of haar naam noteren en genieten van eeuwige roem.

Bij virtuele caches is de vindplaats belangrijker dan de container: je zal op locatie immers geen fysieke cache terugvinden. Om deze cache als ‘gevonden’ te kunnen claimen moet je inloggen op de Geocache-site en een foto van de locatie sturen met daarbij de antwoorden op de vragen die tijdens de route zijn gesteld, of een andere taak voltooien.

Doel

Ontwikkelen en uitzetten van drie succesvolle Geocache-routes voor mensen met reuma in Noord-Brabant/Limburg , Zuid-Holland en Groningen/Drenthe.

Activiteitgegevens

Organisatie

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Projectleider

Sara Swinkels

Telefoonnummer

06 - 18 64 71 39

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2022 FNO