'Lotgenotendag poliklinische oncologiepatiënten'

Lotgenotendag poliklinische oncologiepatiënten

Omschrijving

Jaarlijks wordt door PATIO (Erasmus MC) de verwen- en lotgenotendag voor poliklinische oncologiepatiënten georganiseerd. Het evenement is ontstaan uit hun behoefte om op een informele manier informatie te ontvangen en kennis te maken met lotgenoten.

Ook bleek dat investeren in henzelf, bijvoorbeeld door een schoonheidsbehandeling, niet meer aan de orde was voor veel patiënten. Ze zijn van vaak mening dat ze al genoeg zorg vragen. Op deze dag wordt hen duidelijk dat zij niemand tot last zijn en ze niet alleen staan in hun strijd tegen kanker.

Door de informatie die zij ontvangen krijgen ze meer grip op hun situatie en de mogelijkheid om de uitkomst en het herstel van hun ziektebeloop positief te beïnvloeden. De workshops zijn katalysatoren om de gesprekken tussen lotgenoten op gang te brengen en hun gedachten te verzetten.

In 2021 wordt de lotgenotendag voor het eerst samen met drie inloophuizen georganiseerd, te weten de IJssel, Camino en De Boei. In verband met het coronavirus zal het evenement begin dit jaar voor het eerst online plaatsvinden en in het najaar hopelijk weer fysiek.

Doel

Het doel is om zo’n honderd poliklinische patiënten met kanker een dag vol ontspanning bieden, waarbij zij laagdrempelig in contact komen met lotgenoten. Met deze activiteit wil PATIO het gevoel wegnemen dat zij alleen staan in deze zwaarste strijd van hun leven. Daarnaast krijgen zij handvatten waarmee ze, met kleine aanpassingen van hun levensstijl, kunnen bijdragen aan een beter effect van de behandeling en voorspoediger herstel.

Activiteitgegevens

Organisatie

Patio, subfonds Erasmus MC Foundation

Projectleider

Annette Tolhoek

Telefoonnummer

010 - 70 34 802

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

Afbeeldingen

© 2022 FNO