'LOEK@SUMMER/WINTER camp'

LOEK@SUMMER/WINTER camp - LOEK@TALENT SPORT

Omschrijving

Gedurende het hele jaar organiseren wij sportieve activiteiten binnen de projecten van Stichting LOEK@YOU. Dit doen wij voor jongeren van 4 tot en met 18 jaar die moeilijk meekomen op school door ontwikkelingsstoornissen zoals autisme of hoogbegaafdheid. Veel van deze kinderen hebben een dubbele diagnose. Daardoor zitten zij vaak thuis. Het zijn kinderen die veel hebben meegemaakt, zich niet begrepen voelen, teleurstellingen in het onderwijssysteem hebben opgelopen, veel stress en angsten hebben ontwikkeld en zelfs met burn-out klachten thuis zijn komen te zitten. Daardoor hebben zij moeite met het leggen van sociale contacten.
De sportactiviteiten richten zich op kinderen en jongeren uit Veldhoven, maar de activiteiten zijn ook toegankelijk voor kinderen en jongeren uit de regio (Eindhoven en de Kempen).

Doel

Via de sportieve activiteiten geven wij jongeren van 4 tot en met 18 jaar die moeilijk meekomen op school door ontwikkelingsstoornissen zoals autisme of hoogbegaafdheid de mogelijkheid om in een prikkelarme omgeving weer de stap richting de maatschappij te zetten. De kinderen nemen in kleine groepjes deel aan de activiteiten. Op deze manier kunnen zij weer kind zijn en in kleine stapjes participeren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Samen Sportief

Projectleider

Eva Lindeman

Telefoonnummer

0402306907

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram

Afbeeldingen

© 2021 FNO