'Leesgeluk'

Literatuur als medicijn voor mensen met (beginnende) dementie

Omschrijving

Leesgeluk richt zich op mensen met (beginnende) dementie die elkaar ontmoeten in een Odensehuis. Dit is een laagdrempelig inloopcentrum waar mensen met beginnende dementie en geheugenklachten en hun mantelzorgers kunnen aankloppen voor ondersteuning, informatie en een zinvolle invulling van de dag.

Leesgeluk wil hen in staat stellen op een plezierige manier deel te nemen aan de samenleving en te ontsnappen aan apathie en sociaal isolement, door het groepsgewijs lezen en bespreken van literaire teksten (fragmenten uit romans, verhalen en gedichten).

Literatuur kan mensen in contact brengen met elkaar en met hun eigen herinneringen en gevoelens. Met Leesgeluk bevordert de Culturele Apotheek het plezier van het lezen van literatuur. Deelnemers maken betekenisvolle persoonlijke en sociale connecties door op een laagdrempelige manier over hun leven te praten.

Doel

Leesgeluk stelt zich tot doel de sociale participatie en het fysieke en mentale welbevinden van mensen met (beginnende) dementie in Amsterdam te bevorderen, door het opzetten en ondersteunen van samenlees-groepen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Culturele Apotheek

Projectleider

Akke Visser

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter
© 2021 FNO