'Kunstroute voor blinden en slechtzienden'

Kunstroute voor blinden en slechtzienden

Omschrijving

De Kunstroute wordt een ontdekkings- en geniettocht voor blinden en slechtzienden over het terrein van Bartiméus in Doorn. Verspreid over het terrein staan diverse kunstwerken. Deze zijn veelal geschonken en hebben meestal een speciale betekenis.

Zo is er een kunstwerk dat dient ter oriëntatie van de meervoudig beperkte bewoners en een kunstwerk dat fungeert als plek voor bezinning. Alle objecten hebben gemeen dat zij gemaakt zijn in de wetenschap dat de bewoner slechtziend of blind is. Behalve langs kunstobjecten voert de route ook langs bijzondere plekken van Bartiméus, bijvoorbeeld de historische moestuin en de kapel.

Voor de Kunstroute wordt gebruikgemaakt van zogenoemde beacons (een draadloos apparaatje dat signalen uitzendt via bluetooth). De bewoners ontvangen via een smartphone de route en informatie.

Doel

Als je niet ziet, moeilijk of niet kan bewegen en moeite hebt om de wereld om je heen te begrijpen, zijn de drempels om erop uit te gaan heel hoog en vaak is dat ook helemaal niet leuk. Bartiméus doet er daarom alles aan om haar meervoudig beperkte bewoners te stimuleren toch op pad te gaan en te bewegen. Met dit project kan Bartiméus bovendien meer praktijkervaring opdoen met het toegankelijk maken van kunst voor mensen met een meervoudige beperking.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Bartiméus Fonds

Projectleider

Emma Heitbrink

Telefoonnummer

030 - 69 35 042

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2021 FNO