'Kunstroute voor mensen met een visuele beperking'

Kunstroute voor mensen met een visuele beperking

Omschrijving

De Kunstroute is een wandel – en ontdekkingstocht voor de meervoudig beperkte bewoners, over het grote terrein van Bartiméus in Doorn. Alle kunstwerken op het terrein zijn gemaakt in de wetenschap dat de bewoners slechtziend of blind zijn. De werken hebben vaak een speciale betekenis. Zo is er een kunstwerk dat dient ter oriëntatie en een kunstwerk als plek voor bezinning. De wandelroute gaat ook langs de historische moestuin en de kapel.

Om de route toegankelijk te maken voor de bewoners worden beacons gebruikt. Via een smartphone kun je de route wandelen en krijg je in eenvoudige taal informatie over de kunstwerken waar je langskomt en de geschiedenis van het terrein.

Doel

Als je niet ziet, moeilijk of niet kan bewegen en moeite hebt om de wereld om je heen te begrijpen, zijn de drempels om erop uit te gaan heel hoog. En vaak is dat ook helemaal niet leuk. Bartiméus doet er daarom alles aan om haar bewoners te stimuleren toch op pad te gaan. In dit project wordt buiten kunst beleven toegankelijker gemaakt.

Resultaat

De bewoners kunnen de mooie en interessante kunstwerken en locatie beleven tijdens een prettige wandeling.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Bartiméus Fonds

Projectleider

Emma Heitbrink

Telefoonnummer

030 - 693 50 42

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO