'Kinderboekjes ‘Hoi ik ben Joy’'

Boekjes in verschillende vormen

Omschrijving

De reeks van vijf boekjes ‘Hoi ik ben Joy’ neemt jong en oud op een laagdrempelige manier mee in het ‘anders zijn’. Kleine Joy met een anderswerkend lijf gaat in de boekjes op zoek naar hoe ze dingen zelf kan doen en hoe ze kan omgaan met de gevoelens die ze heeft. Want niemand wil ‘anders’ zijn, tot je ontdekt dat dat je juist uniek maakt. De boekjes zijn geschreven voor kinderen, ouders én professionals.

Boekjes met letters zijn voor sommige kinderen echter moeilijk te lezen. Wanneer je de letters vervangt door andere vormen, kunnen deze kinderen de beleving van lezen wel ervaren én de informatie tot zich nemen.

Doel

‘Anders zijn maakt je uniek en inclusie is dat wat jou uniek maakt faciliteren.’ Dat is de visie van Empower Mij. Door de boekjes ‘Hoi ik ben Joy’ in verschillende vormen uit te brengen wil Empower Mij zoveel mogelijk kinderen bereiken.

Resultaat

Er zijn drie digitale versies van de vijf boekjes ontwikkeld:

  • een luisterversie
  • een geanimeerde versie met gebarentaal en spraak
  • een digitale leesversie

Deze versies werken op alle reguliere apparaten: telefoon, tablet en computer/laptop (Microsoft en Apple).

Kinderen met een goedwerkend lijf vertellen dat ze het niet meer zielig vinden dat iemand een anderswerkend lijf heeft, omdat de boekjes laten zien hoe Joy uitdagingen oplost. Kinderen met een anderswerkend lijf kunnen nu eindelijk boekjes lezen waarin ze zichzelf (positief) herkennen in de hoofdpersoon.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Empower Mij Projecten

Projectleider

Joy Moonen

Telefoonnummer

06 - 558 179 79

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO