'Ik zie geen steek en heb toch alles gezien!'

Ik zie geen steek en heb toch alles gezien!

Omschrijving

Met een visuele beperking een theatervoorstelling beleven? Dat kan! Dankzij live audiobeschrijving en een inleiding met meet & feel kunnen mensen die blind of slechtziend zijn theater ‘zien’. Een bij de voorstelling aanwezige blindentolk beschrijft, tussen de dialoog of zangtekst in, alles wat op het podium gebeurt. De gasten zitten gewoon in de zaal en horen de tolk via een draadloze koptelefoon.

‘Ik ben ook gewoon een mens. Ik woon in een gewoon huis, ik heb kinderen die gewoon naar school moeten. Dan wil ik ook gewoon naar het theater kunnen.’

Live audiobeschrijving door blindentolken in theaters en bij evenementen heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen. Meer bekendheid was nodig om financiële middelen te genereren en continuïteit veilig te stellen. Binnen dit project werden meer voorstellingen van audiodescriptie voorzien en werd een brede lobby opgezet.

Doel

Theaterbeleving structureel mogelijk maken voor blinden en slechtzienden. Stichting Komt het Zien! zocht oplossingen voor (financiële) knelpunten om aan de vraag van de doelgroep te voldoen zette flinke stappen naar de gewenste situatie op lange termijn: theaters, festivals en producenten in Nederland zorgen voor live audiobeschrijving bij alle voorstellingen waar mensen met een visuele beperking graag naartoe willen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Komt het Zien!

Projectleider

Arlette Hanson

Telefoonnummer

0513 - 650 681

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO