'Huifbedrijden voor kinderen met ZEVMB'

Huifbedrijden voor kinderen met ZEVMB

Omschrijving

Stichting 2CU organiseerde in 2018 meerdere malen huifbedrijden. Een gezinsactiviteit voor kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). Hierbij ligt het kind op een canvasdoek dat op twee pony’s ligt. Tijdens het lopen wordt hij/zij op therapeutische wijze gemasseerd en wordt de warmte van de pony’s overgedragen.

Hiernaast waren er activiteiten voor de overige gezinsleden, zoals springkussen en schmink. Tevens legde een professionele fotograaf de dag vast voor een blijvende herinnering.

Doel

Met dit initiatief bracht 2CU de activiteit naar de doelgroep zodat het hele gezin een leuke dag kon beleven; iets waar heel veel behoefte aan is, maar wat in de praktijk voor deze gezinnen zelden realiseerbaar blijkt.

Het doel van het project was om ten minste zestig gezinnen te laten genieten van een leuke gezinsactiviteit die bijdraagt aan de ontspanning en kwaliteit van leven van het kind met ZEVMB.

Resultaat

In 8 dagen hebben 81 kinderen kunnen genieten van het huifbedrijden. De dagen waren een groot succes. Voor veel kinderen en ouders was een halfuur meerijden op de huifkar een bijzondere en ontspannende ervaring.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Complex Care United (2CU)

Projectleider

Isabelle Barfoed

E-mail

info@2cu.nu

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO