'Het Erf'

Het Erf

Omschrijving

Groen & Doen (onderdeel van Esdégé-Reigersdaal) is een cluster dat dagactiviteiten biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Groen & Doen is er voor hen die graag buiten werken of dienstverlenend werk doen.

Het Erf is een nieuwe werkplek van Groen & Doen. 34 Mensen met een verstandelijke beperking doen er buitenactiviteiten. Het Erf zit midden in een nieuwbouwwijk en wil graag deel uitmaken van de activiteiten die daar gebeuren.

Een deel van de mensen is meervoudig beperkt. Hun verstandelijke en/of motorische beperking maakt dat zij uit eigen initiatief weinig ervaringen kunnen opdoen. Maar net als iedereen genieten ook zij van het buiten zijn en gaan ze graag op pad. Daarbij zijn ze afhankelijk van hulpmiddelen. Met een rolstoelfiets kunnen begeleiders hen deelgenoot laten zijn van de activiteiten in de buurt.

Doel

Groen & Doen heeft een rolstoelfiets kunnen aanschaffen, waarmee iedereen de wijk in kan.

Resultaat

Mensen kunnen klussen op een nabijgelegen school, boodschappen doen voor het theehuis of een hond uitlaten voor een goede buur. Gezonde buitenlucht en ergens deel van uitmaken zijn voor ieder mens belangrijk. Met een rolstoelfiets kan iedereen de wijk in, ongeacht beperking.

Activiteitgegevens

Organisatie

Esdege-Reigersdaal

Projectleider

Marjolein Soonius

Telefoonnummer

06 - 534 469 24

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO