'Heliolympics 2021'

Heliolympics 2021

Omschrijving

Sporten is belangrijk. Het houdt je fit, het verbindt je met anderen en geeft kracht, zelfvertrouwen en plezier. Voor mensen met een beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. De drempel om te sporten is vaak letterlijk en figuurlijk te hoog.

Heliomare gelooft dat er voor iedereen een passende sport of bewegingsactiviteit mogelijk is, wat je beperking ook is. Heliomare organiseert sinds 2012 de Heliolympics om aangepast sporten te promoten, zelfverzekerdheid te vergroten, integratie te bevorderen en paralympisch sporttalent te stimuleren. Deelnemers ervaren de positieve relatie tussen sport, gezondheid, plezier en prestatie.

Van 27 september t/m 1 oktober 2021 krijgen ruim 1000 kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking de kans om diverse sporten te ontdekken, waaronder zeilen, suppen en surfen, boogschieten, handbiken en diverse zaalsporten. De Heliolympics volgen altijd de agenda van de Olympische en Paralympische spelen, dus krijgt deze editie een traditioneel Japans tintje en zullen judo, karate en sumoworstelen een plek krijgen in het programma.

De Heliolympics 2021 staan in het teken van teamspirit, het verleggen van grenzen, sportiviteit en vooral plezier maken. Niet alleen cliënten, patiënten en leerlingen van Heliomare zijn van harte welkom om aan een of meerdere activiteiten deel te nemen. Iedereen met een beperking kan meedoen.

Doel

  • Het promoten van aangepast sporten voor mensen met een beperking.
  • Op een speelse en sportieve manier in contact komen met lotgenoten.
  • Verbinding en integratie.
  • Het verleggen van eigen grenzen en hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Niemand aan de zijlijn! Een inclusieve samenleving.

Activiteitgegevens

Organisatie

Heliomare

Projectleider

Linda Hienkens

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2022 FNO