'Groot geluk voor deelnemers en bewoners Amaliazorg'

Groot geluk voor deelnemers en bewoners Amaliazorg

Omschrijving

Xylofoon voor in de tuin

In de tuin van de locatie Hof van Bluyssen in Asten plaatst Amaliazorg een xylofoon voor bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten. Met de xylofoon wordt de tuin aantrekkelijker. De xylofoon zorgt voor een harmonieus geluid waar de bewoners en gasten van kunnen genieten en rustig van worden. Ze kunnen het instrument ook zelf bedienen.

Snoezelruimte voor bewoners

De snoezelruimte komt bij Amaliazorg Van Haarenstaete in Mariaheide. Amaliazorg staat bekend om de warme, belevingsgerichte zorg. Dat betekent dat de zorg afgestemd is op elke bewoner. Met name bewoners met vergevorderde dementie kunnen vaak zeer beperkt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten. Contact maken wordt steeds moeilijker, maar vaak reageren ze wel goed op prikkeling van bepaalde zintuigen. Dit activeren van de zintuigen gebeurt met snoezelen.

Snoezelen is primair gericht op het leggen van contact met bewoners met (gevorderde) dementie. Het doel van snoezelen is het optimaliseren van gevoelens van algemeen welbevinden. Ook voor andere bewoners (en hun familieleden) is deze ruimte geschikt.

Doel

Xylofoon: een aantrekkelijke tuin creëren door beleefactiviteiten toe te voegen.
Snoezelruimte: gerichte activiteit voor bewoners met gevorderde dementie. Voor hen wil Amaliazorg een veilig leefklimaat creëren en gevoelens van eigenwaarde, ontspanning en rust bevorderen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Amaliazorg

Projectleider

Anneloes van Erp

Telefoonnummer

049 - 93 65 959

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2022 FNO