'Gouwe Ouwe Zomertour'

Gouwe Ouwe Zomertour

Omschrijving

Met Gouwe Ouwe neemt Stichting De Tijdmachine ouderen mee naar de jaren waarin ze in de bloei van hun leven stonden. Het is muziek die verder gaat dan een deuntje op de radio: klanken die van het podium afkomen, als een vuurtje de zaal rondgaan en herinneringen aanwakkeren. Gepassioneerde muzikanten openen de harten en herinneringen van mensen in de zaal met hun vurige vertolking van Elvis’ Can’t Help Falling in Love of Wim Sonnevelds Het dorp.

Gouwe Ouwe brengt muziek naar het verpleeghuis, brengt mensen in verbinding, bevordert het groepsgevoel en bereikt ook kwetsbare ouderen die niet meer naar evenementen gaan en geen toegang hebben tot culturele uitingen. Gouwe Ouwe is zeer geschikt voor ouderen met dementie of een verstandelijke beperking. Door maatwerk te bieden, spelen zowel woon-zorgcentra als De Tijdmachine in op de vraag van de bewoners.

Doel

Doel van het project Gouwe Ouwe Zomertour was het organiseren van een ouderwets gezellige middag/avond voor jong en (overwegend) oud. Een gezamenlijk, laagdrempelig moment waar sociaal contact en plezier centraal staan. Daarnaast zou de muzikale activiteit bijdragen aan sociale activering, in het huis, met familieleden, andere bewoners, personeelsleden maar ook met mensen uit de wijk en de vrijwilligers van Stichting De Tijdmachine.

Resultaat

Ondanks de coronamaatregelen is de Zomertour uitgevoerd op 31 locaties, waarbij 1600 ouderen zijn bereikt, hoewel helaas zonder vrijwilligers en familie. De zorgprofessionals lieten weten dat het de ouderen goed heeft gedaan en dat dit doorwerkte in de periode na het optreden. Een bewoonster: ‘Het voelde echt weer even als een avondje uit.’

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting De Tijdmachine

Projectleider

Anne Elschot

Telefoonnummer

0570 - 832 880

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO