'Gouwe Ouwe Zomertour'

Gouwe Ouwe Zomertour

Omschrijving

Met Gouwe Ouwe neemt Stichting De Tijdmachine ouderen mee naar de jaren waarin ze in de bloei van hun leven stonden. Het is livemuziek, die veel verder gaat dan een deuntje op de radio: klanken die van het podium afkomen, die als een vuurtje de zaal rondgaan en de herinneringen aanwakkeren. Professionele, gepassioneerde muzikanten gaan de verbinding aan. Ze openen de harten en herinneringen van mensen in de zaal, met hun vurige vertolking van Elvis’ ‘Can’t Help Falling in Love’, of Wim Sonnevelds ‘Het dorp’.

Gouwe Ouwe brengt mensen in verbinding. Het opent luikjes in de herinnering en doorbreekt de sleur van het vaak zo grijze leven van alledag. Het bevordert het groepsgevoel en bereikt ook de kwetsbare ouderen die normaal niet naar evenementen gaan en geen toegang meer hebben tot culturele uitingen. Gouwe Ouwe raakt de emotie en ziet ouderen niet als oud en kwetsbaar, maar als mensen.

Gouwe Ouwe staat te popelen om weer muziek naar het verpleeghuis te brengen en ouderen een fijn moment te bezorgen. En dit kan: in de Gouwe Ouwe Zomertour!

Doel

Doel van Gouwe Ouwe Zomertour is in eerste instantie het organiseren van een ouderwets gezellige middag/avond voor jong en (overwegend) oud. Een gezamenlijk moment waar de drempel voor deelname laag is en waar sociaal contact, interactie, gezelligheid en plezier centraal staan.

Daarnaast draagt de muzikale activiteit bij aan sociale activering, in het huis, met familieleden, andere bewoners, personeelsleden maar ook met mensen uit de wijk en de vrijwilligers van Stichting De Tijdmachine. Gouwe Ouwe is zeer geschikt voor ouderen met dementie of ouderen met een verstandelijke beperking. Door maatwerk te bieden, spelen zowel woon-zorgcentra als de organisatie in op de vraag van de bewoners, waardoor het activiteitenprogramma aansluit bij de wensen.

De doelstellingen van het project zijn:

  • Een ouderwets gezellige muzikale middag of avond verzorgen voor ouderen, personeel, familie en vrijwilligers. Plezier staat centraal.
  • Alle ouderen bereiken: wonend in een woon-zorgcentrum of zelfstandig, vitaal of met dementie of een beperking en ook ouderen met een kleine beurs.
  • Ervoor zorgen dat mensen samen muziek en emotie beleven.
  • Ouderen activeren, zowel sociaal, fysiek als mentaal.
  • Stimuleren van sociaal contact en interactie tussen ouderen, familie, vrienden, mantelzorgers en zorgprofessionals.
  • Op feestelijke en laagdrempelige wijze bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting De Tijdmachine

Projectleider

Anne Elschot

Telefoonnummer

0570 - 83 28 80

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2021 FNO