'Geen dag- maar krachtbesteding'

Geen dag- maar krachtbesteding

Omschrijving

De sociale onderneming Buitenthuiszijn werkt aan een toegankelijk gastenverblijf én kracht(dag)besteding. Het project ‘Geen dag- maar krachtbesteding’ is geslaagd wanneer vijftien arbeidskrachten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt vanuit eigen regie, en met plezier de eigen kracht hebben ontdekt, ontwikkeld en met vertrouwen ingezet bij het realiseren van het gastenverblijf.

Vanaf 2022 kunnen duizenden mensen met een zorgvraag en gezinnen met een zorgbehoevend gezinslid in het gastenverblijf logeren, ontmoeten en ontzorgen, waardoor hun welzijn verbetert.

Doel

  1. Vijftien arbeidskrachten hebben met een Persoonlijk Toekomstplan hun krachten ontdekt en ontwikkeld (persoonlijke en arbeidsvaardigheden) en die met vertrouwen en plezier ingezet.
  2. Begeleiders hebben hen daarbij ondersteund en hun kracht ervaren, wat bijdraagt aan een positieve beeldvorming over mensen met een beperking.
  3. De resultaten van de arbeidskrachten zijn gedocumenteerd en gedeeld, waardoor deze meer dan vijfduizend mensen hebben bereikt.
  4. De bouw van het toegankelijke gastenverblijf met zorg- en welzijnsactiviteiten is gerealiseerd.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Buitenthuiszijn

Projectleider

Bart Kokx

Telefoonnummer

06 - 484 689 66

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO