'Geen dag- maar krachtbesteding'

Geen dag- maar krachtbesteding

Omschrijving

De sociale onderneming Buitenthuiszijn bestaat uit een symbiose tussen een toegankelijk gastenverblijf en kracht(dag)besteding. Het gastenverblijf wordt samen met de doelgroep gerealiseerd. Geen dag- maar krachtbesteding is geslaagd wanneer vijftien arbeidskrachten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt vanuit eigen regie, met plezier de eigen kracht hebben ontdekt, ontwikkeld en met vertrouwen ingezet.

Vanaf 2022 kunnen duizenden individuen met een zorgvraag en gezinnen met een zorgbehoevend lid kortdurend in het gastenverblijf verblijven, ontmoeten en ontzorgen, waardoor hun welzijn verbetert.

Doel

  1. In 2021 hebben vijftien arbeidskrachten aan de hand van een Persoonlijk Toekomstplan hun krachten ontdekt en ontwikkeld (persoonlijke en arbeidsvaardigheden) en die met vertrouwen en plezier ingezet (krachtbesteding).
  2. Tien tot vijftien informele begeleiders en twee formele begeleiders hebben na een training hen daarbij ondersteund en zodoende hun kracht ervaren, wat bijdraagt aan een positieve beeldvorming over een beperking.
  3. De resultaten van de arbeidskrachten zijn gedocumenteerd en gedeeld, waardoor deze meer dan vijfduizend mensen hebben bereikt, hetgeen bijdraagt aan een positieve beeldvorming.
  4. De bouw van het toegankelijke gastenverblijf met zorg- en welzijnsactiviteiten is in 2021 gerealiseerd.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Buitenthuiszijn

Projectleider

Bart Kokx

Telefoonnummer

06 - 48 46 89 66

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO