'G-sportdag Iedereen kan sporten!'

G-sportdag Iedereen kan sporten!

Omschrijving

Clienten van woonzorglocatie Middin en Philadelphia hebben aangegeven graag te willen bewegen. Helaas is er in Rijswijk geen passend beweegaanbod voor inwoners met een beperking. De Rijswijkse verenigingen verzorgen momenteel geen G-sport. Sport als dagbesteding is wegbezuinigd op de woonzorglocaties.

KVV Refleks, KRSV Vredenburch, Sportief Plus, Vrijwilligerscentrum Rijswijk en Sportbelang SGK slaan de handen ineen en organiseren een sportevenement voor de doelgroep: de G-sportdag Iedereen kan sporten! Hier kunnen deelnemers kennismaken met verschillende sporten. Het evenement zal ook dienen om de vraag naar sport bij de doelgroep op te halen.

Het evenement staat natuurlijk in het teken van bewegen, maar vooral van gezelligheid. Naast sporten worden er creatieve workshops gegeven, wordt er samen geluncht, gedanst en genoten van een optreden van Ronnie Ronaldo.

Doel

Iedereen kan sporten! heeft de volgende doelen:

  • de doelgroep samenbrengen
  • de sociale kring van de doelgroep vergroten
  • antwoorden ophalen op de vraag welke sporten zij leuk vinden
  • de doelgroep in beweging brengen
  • de doelgroep een onvergetelijke dag bezorgen
  • een nauwe samenwerking bewerkstelligen tussen lokale partners: sportverenigingen, het vrijwilligerscentrum (vrijwilligersbus) en woonzorglocaties

Activiteitgegevens

Organisatie

Sportief Plus

Projectleider

Jaleesa Lubis

Telefoonnummer

06 - 46 74 67 67

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

© 2020 FNO