'G-sportdag Iedereen kan sporten!'

G-sportdag Iedereen kan sporten!

Omschrijving

Clienten van woonzorglocatie Middin en Philadelphia hadden aangegeven graag te willen bewegen. Helaas was er in Rijswijk geen passend beweegaanbod voor inwoners met een beperking.

KVV Refleks, KRSV Vredenburch, Sportief Plus, Vrijwilligerscentrum Rijswijk en Sportbelang SGK sloegen de handen ineen en organiseerden een sportevenement voor de doelgroep: de G-sportdag Iedereen kan sporten! Hier zouden deelnemers kunnen kennismaken met verschillende sporten. Het evenement zou ook dienen om de vraag naar sport bij de doelgroep op te halen.

Doel

Iedereen kan sporten! had de volgende doelen:

  • de doelgroep samenbrengen
  • de sociale kring van de doelgroep vergroten
  • antwoorden ophalen op de vraag welke sporten zij leuk vinden
  • de doelgroep in beweging brengen
  • de doelgroep een onvergetelijke dag bezorgen
  • een nauwe samenwerking bewerkstelligen tussen lokale partners: sportverenigingen, het vrijwilligerscentrum (vrijwilligersbus) en woonzorglocaties

Resultaat

Honderd Rijswijkse inwoners met een verstandelijke beperking hebben een onvergetelijke dag beleefd. Zij zijn in beweging gebracht met verschillende sporten, hebben geknutseld, een heerlijke lunch gemaakt en genuttigd met Brownies en Downies en gedanst op de muziek van Ronnie Ronaldo.

Alle deelnemers hebben de FNO Klein Geluk-meter ingevuld en waren blij tot zeer blij na het evenement. De sportdag was geen succes geweest zonder de ervaren beweegcoaches, zorgbegeleiders en veertig vrijwilligers. Ook voor hen was het een onvergetelijke dag en ieder van hen wil hier een volgende keer weer bij te zijn.

Er is onderzoek gedaan naar welke drie sporten de deelnemers de komende editie het liefst willen volgen. Gebleken is dat zij dansen, wandelen, korfbal en zwemmen het leukst vinden. Sportief Plus gaat ermee aan de slag om dit te realiseren.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Sportief Plus

Projectleider

Jaleesa Lubis

Telefoonnummer

06 - 467 467 67

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO