'Fun2Go-fiets voor de cliënten van Elzenpas 1'

Fun2Go-fiets voor de cliënten van Elzenpas 1

Omschrijving

Elver is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Elver stelt zich ten doel dat cliënten een zinvolle dagbesteding hebben. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met hun wensen, mogelijkheden en interesses.

De cliënten van Elzenpas 1 gaan overdag naar het werk (dagbesteding) op het Elverterrein. Het werk van deze cliënten bestaat onder andere uit het uitvoeren van klusjes. De meeste cliënten voeren deze werkzaamheden uit met een kruiwagen of kar. Vanwege het ouder worden en/of door lichamelijke beperkingen is het soms echter prettiger om te fietsen.

De gewenste Fun2Go fiets zou ervoor zorgen dat cliënten hun zinvolle dagbesteding kunnen blijven houden. Op deze manier nemen ze deel aan de samenleving en dat geeft een positief gevoel.

Doel

Elzenpas 1 van zorginstelling Elver in Nieuw-Wehl heeft een Fun2Go-fiets aangeschaft.

Resultaat

De bewoners genieten enorm van de nieuwe fiets, het buiten zijn en de vergroting van hun leefwereld. Zij voelen zich minder beperkt en kunnen er dagelijks op uit trekken tijdens hun werk of vrije tijd. De inspanning overdag zorgt er ook voor dat bewoners beter eten en slapen, met minder of geen medicatie.

Activiteitgegevens

Organisatie

Elver

Projectleider

Karin van Schriek

Telefoonnummer

0314 - 696 296

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO