'Fit en rustig met de binnenfietstocht'

Fit en rustig met de binnenfietstocht

Omschrijving

Tijdens de ‘intelligente lockdown’ verbleven verpleeghuisbewoners van Argos Zorggroep voornamelijk op de woonzorggroepen. Centrale ruimten zoals de fysiotherapiehal werden niet gebruikt. De fysiotherapie- en trainingsmiddelen zijn, voor zover dat kon, verplaatst naar de woonzorggroepen, zodat de bewoners wél konden bewegen en trainen.

Ook bewoners die normaal gesproken niet gebruikmaken van bijvoorbeeld de Silverfit videofiets, hebben toen veel ontspanning en plezier beleefd aan de ‘videofietsritjes’. Zij konden hun onrust voor een behoorlijk deel wegtrappen en merkten ook dat hun fitheid en vitaliteit verbeterden.

De bewoners gaven aan dat ze een Silverfit Mile met Motomed graag ook vlakbij de woonzorggroep wilden hebben staan, toen de apparaten teruggingen naar de centrale ruimte. Daarom wil de organisatie dit nu mogelijk te maken.

De beweegactiviteiten kunnen dan met beperkte inzet van begeleiders uitgevoerd worden, omdat de fiets vlakbij staat. Daardoor zullen beweegactiviteiten op alle momenten van de dag mogelijk zijn, ook buiten de openingstijden van de fysiotherapieruimte.

Het beeldscherm van de Silverfit Mile toont beelden van de fietsroute die wordt afgelegd. Bijvoorbeeld een herkenbare route uit de directe omgeving, een rit door het bos, bloesem in de Betuwe of zelfs een locatie in het buitenland. De fiets is uitgebreid instelbaar, zodat het (ondersteund) fietsen en bewegen ook mogelijk is voor mensen met knie- of heupproblemen.

Doel

Het doel is beweeg- en trainingsmiddelen (Silverfit Mile met Motomed) aanbieden direct bij de woonzorggroep. Zodat verpleeghuisbewoners zelf kunnen beslissen wanneer zij een ‘videofietsritje’ willen maken, om op een plezierige manier hun onrust weg te fietsen en meer fitheid en vitaliteit te ervaren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Argos Zorggroep

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Afbeeldingen

© 2022 FNO