'Fit en rustig met de binnenfietstocht'

Fit en rustig met de binnenfietstocht

Omschrijving

In coronatijd verbleven verpleeghuisbewoners van Argos Zorggroep voornamelijk op de woonzorggroepen. Centrale ruimten zoals de fysiotherapiehal werden niet gebruikt. De fysiotherapie- en trainingsmiddelen zijn, voor zover dat kon, verplaatst naar de woonzorggroepen, zodat de bewoners wél konden bewegen en trainen.

Ook bewoners die normaal gesproken niet gebruikmaakten van bijvoorbeeld de Silverfit videofiets, hebben toen veel ontspanning en plezier beleefd aan de ‘videofietsritjes’. Zij konden hun onrust voor een behoorlijk deel wegtrappen en merkten ook dat hun fitheid en vitaliteit verbeterden.

Het beeldscherm van de Silverfit Mile toont beelden van de fietsroute die wordt afgelegd. Bijvoorbeeld een herkenbare route uit de directe omgeving, een rit door het bos, bloesem in de Betuwe of zelfs een locatie in het buitenland. De fiets is uitgebreid instelbaar, zodat het (ondersteund) fietsen en bewegen ook mogelijk is voor mensen met knie- of heupproblemen.

Toen de apparaten teruggingen naar de centrale ruimte, gaven de bewoners aan dat ze een Silverfit Mile met Motomed graag ook vlakbij de woonzorggroep wilden hebben staan.

Doel

Het doel was de Silverfit Mile met Motomed aanbieden direct bij de woonzorggroep. Zodat verpleeghuisbewoners zelf kunnen beslissen wanneer zij een ‘videofietsritje’ willen maken.

De beweegactiviteiten kunnen met beperkte inzet van begeleiders uitgevoerd worden, omdat de fiets vlakbij staat. Daardoor zijn beweegactiviteiten op alle momenten van de dag mogelijk, ook buiten de openingstijden van de fysiotherapieruimte.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Argos Zorggroep

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO