'Extra werkplekken in muZIEum'

Extra werkplekken in muZIEum

Omschrijving

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over blind- en slechtziendheid. Doelstelling van het muZIEum is het vergroten van de emancipatie en (arbeids)participatie van mensen met een visuele beperking. Dit doet het muZIEum door het aanbieden van een unieke ervaring aan haar bezoekers, waarbij een medewerker met een visuele beperking bezoekers meeneemt in zijn of haar wereld.

Dit draagt tevens bij aan de secundaire doelstelling: het vergroten van kennis over en begrip voor blinden en slechtzienden. In het muZIEum worden bezoekers meegenomen in de wereld van blind- en slechtziendheid. De medewerkers met visuele beperking gaan actief in gesprek met de bezoekers om een positieve beeldvorming te bewerkstelligen.

Het muZIEum biedt aan veertig blinden en slechtzienden een betaalde baan, een vrijwilligersfunctie, een werkervarings- of stageplaats. Zelfontplooiing en zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel. Iedere ervaringsdeskundige vindt zijn of haar plek in het muZIEum.

Doel

Het muZIEum gaat een training basisvaardigheden ontwikkelen voor extra ondersteuning en begeleiding van (aankomende) medewerkers. Met extra hulpmiddelen die de blinde en slechtziende medewerkers nodig hebben bij het lezen, kan het muZIEum twee extra werkplekken creëren waar zij de trainingsinformatie rustig kunnen doornemen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting muZIEum 2012

Projectleider

Heleen Vermeulen

Telefoonnummer

024 - 20 01 050

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

© 2020 FNO