'Extra werkplekken in muZIEum'

Extra werkplekken in muZIEum

Omschrijving

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over blind- en slechtziendheid. Doel is het vergroten van de emancipatie en (arbeids)participatie van mensen met een visuele beperking. Dit doet de organisatie door het aanbieden van een unieke ervaring aan haar bezoekers, waarbij een medewerker met een visuele beperking bezoekers meeneemt in zijn of haar wereld.

Dit draagt tevens bij aan de tweede doelstelling: het vergroten van kennis over en begrip voor blinden en slechtzienden. In het muZIEum worden bezoekers meegenomen in de wereld van blind- en slechtziendheid. De medewerkers met visuele beperking gaan in gesprek met de bezoekers om een positief beeld te vormen.

Het muZIEum biedt aan veertig blinden en slechtzienden een betaalde baan, een vrijwilligersfunctie, een werkervarings- of stageplaats. Zelfontplooiing en zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel.

Doel

  • het vergroten van de emancipatie en (arbeids)participatie van mensen met een visuele beperking

Resultaat

Het muZIEum heeft een training basisvaardigheden ontwikkeld voor extra ondersteuning en begeleiding van (aankomende) medewerkers. Met extra hulpmiddelen die de blinde en slechtziende medewerkers nodig hebben bij het lezen, heeft het muZIEum twee extra werkplekken gemaakt waar zij de trainingsinformatie rustig kunnen doornemen.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting muZIEum 2012

Projectleider

Heleen Vermeulen

Telefoonnummer

024 - 20 01 050

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO