'Eigen Kracht Fotografieproject'

Eigen Kracht Fotografieproject

Omschrijving

Waar word jij heel blij van? Wat troost je als je verdrietig bent of helpt je om weer rustig te worden als je boos bent? Misschien heb je iets heel moois gekregen van iemand van wie je veel houdt. Wat kracht geeft is voor iedereen anders. Maar je hebt altijd ergens in jezelf kracht. Als je weet waar jouw kracht ligt, sta je sterker in het leven en kan je daarop teruggrijpen als het (even) minder met je gaat.

Deze ‘Eigen Kracht’ stond centraal in het Fotoproject Eigen Kracht voor Cluster 3 leerlingen (jongeren met verstandelijke en/of lichamelijke beperking). Tijdens de fotografieworkshop zetten de leerlingen, onder begeleiding van professionele fotografen, iets op de foto wat henzelf in het dagelijks leven kracht geeft. Aan het eind van de workshop zochten de leerlingen hun mooiste foto uit en bedachten een quote over waarom het onderwerp hen kracht geeft. De foto’s werden, voorzien van voornaam en quote, geëxposeerd.

Doel

Cluster 3 jongeren op een laagdrempelige wijze door fotografie inzicht in zichzelf geven en handvatten bieden. Door te bedenken welk onderwerp zij op de foto zetten, zouden de leerlingen de zoektocht aangaan naar waar hun eigen kracht ligt. Het fotograferen van het onderwerp en het bedenken van een quote hierbij zou dit proces versterken. Door de foto’s te exposeren, zouden de jongeren exclusieve aandacht krijgen en zou het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de jongeren worden vergroot.

Resultaat

Er zijn 3 fotografieworkshops gehouden. In totaal hebben 42 leerlingen meegedaan. Zij hebben erg genoten. De feestelijke tentoonstelling werd druk bezocht en iedereen was onder de indruk van het resultaat. De leerlingen hebben allemaal hun eigen foto op canvasdoek mee naar huis gekregen.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio locatie: VSO De Twijn

Projectleider

A. Peters

Telefoonnummer

038 - 453 55 06
© 2024 FNO