'Een nieuwe tuin door en voor jongeren!'

Een nieuwe tuin door en voor jongeren!

Omschrijving

Hoe kunnen we jongeren met een psychiatrische kwetsbaarheid (weer) laten meedoen in de maatschappij? LEVANTOgroep wil hen het gevoel te geven dat ze ertoe doen en dat ze mee mogen en kunnen doen.

De groep waar de jongeren van LEVANTO verblijven is een groot pand met allemaal kamers. Voor de jongeren is er echter geen buitenplek waar ze actief kunnen zijn of even op een bankje kunnen zitten om te chillen. Er is een grote tuin, maar die is leeg. Deze tuin wordt nu door de jongeren ‘chill proof‘ gemaakt. Ze maakten samen een ontwerp en een taakverdeling om de tuin aan te pakken. De buitentuin wordt meegenomen in de dagbestedingsactiviteiten. De jongeren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud.

Doel

Een (t)huis is essentieel om je goed te voelen, energie te ervaren en verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor je leven. Het hebben van een ontmoetingsplek waar je even je energie kan laten stromen door een potje te tafeltennissen of te chillen in de zon aan de picknicktafel, is van groot belang. Het genieten van de buitenlucht, zowel in de zomer als de winter, is bovendien essentieel voor je gezondheid. Een salade, gemaakt van verse eigen gekweekte tomaten uit de moestuin, doet iets met het thuis zijn en je thuis voelen.

Activiteitgegevens

Organisatie

LEVANTOgroep

Projectleider

Iris Franssen

Telefoonnummer

088 - 70 77 600

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2022 FNO