'Een nieuwe start: we mogen weer naar buiten!'

Een nieuwe start: we mogen weer naar buiten!

Omschrijving

De beweegactiviteiten bij de Oevelgunne waren tot nu toe vooral gericht op de eigen bewoners en vonden binnen plaats. Het buiten in beweging zijn en het ontmoeten werden gemist. Met behulp van het beweeg- en beleefproject ‘Een nieuwe start: we mogen weer naar buiten!’ wil Stichting Azora het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis de Oevelgunne nog meer in het dorp Gendringen laten integreren.

De beweegtuin van de Oevelgunne wordt zo ingericht dat ook de beleving van de omgeving centraal staat. Er is evenwicht tussen het aantal beweegtoestellen en beleefelementen en de tuin heeft een natuurlijke uitstraling. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich uitgenodigd voelt om door de tuin te lopen. Bewoners, cliënten, Gendringenaren, personeel, familieleden, etc.

In de beweegtuin staan ook gecombineerde beweeg- en speeltoestellen die door zowel jong als oud gebruikt kunnen worden. Op deze manier is de tuin ook aantrekkelijk voor (klein)kinderen, via familiebezoek of in schoolverband. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van een jeu de boules baan en zitgelegenheden voor het sociale contact.

Doel

Je zo lang mogelijk zelfstandig voelen. Het gevoel van mee mogen doen met de omgeving, dat is wat Stichting Azora wil bereiken. De beleef -en beweegtuin is hierbij een hulpmiddel. Samen bezig zijn en onderdeel blijven uitmaken van de samenleving. Erbij horen en ook nog aan je gezondheid werken.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Azora

Projectleider

J. Hoogeveen

Telefoonnummer

0315 - 68 18 49

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

Afbeeldingen

© 2021 FNO