'Snoezeltheater Droomdal'

Snoezeltheater Droomdal

Omschrijving

Woonzorgpark Willem van den Bergh te Noordwijk wilde een snoezelruimte inrichten voor de bewoners: Snoezeltheater Droomdal.

In een snoezelruimte worden alle zintuigen geprikkeld. Voor bezoekers is er van alles te beleven: licht- en watereffecten, ontspannende muziek, tastervaringen, trillende muziekwaterbedden, een ballenbad, een aromastream voor geurbeleving… Alles in thema aangekleed.

Doel

Het realiseren van een snoezelruimte ten behoeve van het welzijn, de ontwikkeling, het gedrag en het plezier voor bewoners met een (ernstige) verstandelijke en lichamelijke beperking.

De alledaagse zingeving en het gevoel van vrijheid nemen toe. Snoezeltheater Droomdal helpt bovendien verwanten en (zorg)begeleiders om mensen die zich niet of nauwelijks kunnen uiten, beter te begrijpen. Ze bouwen een band op en leren de vaak kleine signalen herkennen en duiden.

Resultaat

Snoezeltheater Droomdal heeft begin 2021 zijn deuren geopend. Het is een fantastische beleving. De prachtig uitgelichte ruimte ademt een sprookjesachtige sfeer. Hier wordt stress omgetoverd in ontspanning en genot. En lethargie in alertheid en contact. Mensen vinden vrijwel direct ontspanning als zij de ruimte betreden. Begeleiders zien een nieuwe kant van hun cliënten. Een heel rustige kant of dat ze juist in staat zijn om emoties te uiten. Sommige bewoners komen dansend de ruimte uit omdat ze het zo naar hun zin hebben gehad.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Clientfonds van 's Heeren Loo

Projectleider

Valerie Verkaart

Telefoonnummer

06 - 225 843 54

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO