'Doorontwikkeling Zelfregiecentrum Deventer'

Doorontwikkeling Zelfregiecentrum Deventer

Omschrijving

Bij Zelfregiecentrum Deventer van Vriendendiensten is iedereen welkom. Op dit moment is er een vaste groep van ongeveer 200 mensen die intensief gebruikmaakt van het centrum; gemiddeld 64 mensen per dag. Er zijn vele dagelijkse en wekelijkse activiteiten en inloop. Veel mensen die naar het Zelfregiecentrum komen hebben een ggz-achtergrond, maar ook andere mensen in een kwetsbare situatie weten het centrum te vinden.

De verantwoordelijkheid voor het runnen van het centrum en voor het initiëren en uitvoeren van de activiteiten ligt bij de bezoekers zelf. De betaalde coördinator faciliteert en ondersteunt waar nodig.

Doel

Met het project ‘Doorontwikkeling Zelfregiecentrum Deventer’ wilde het Zelfregiecentrum bereiken dat de mensen die het centrum bezoeken, laagdrempelig en zonder extra kosten, zelf activiteiten kunnen blijven ontplooien. Met als doel empowerment en het versterken van sociale participatie. Specifiek ging het in dit project om de aanschaf van materialen voor het naaiatelier.

Resultaat

Nu kunnen dagelijks twintig mensen gebruikmaken van het naaiatelier. Er zijn genoeg naaimachines, tafels en stoelen, zodat mensen niet meer op elkaar hoeven te wachten. Hierdoor is de sfeer verbeterd en de productiviteit toegenomen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Vriendendiensten

Projectleider

Lori van Egmond

Telefoonnummer

0570 - 61 37 47

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO