'Doe-het-samen-gids voor leerlingen met een chronische aandoening'

Doe-het-samen gids voor leerlingen met een chronische aandoening in het regulier onderwijs

Omschrijving

Een van de doelen van Stichting Zorgeloos naar School is dat bij de standaard intake van een nieuwe leerling op school de vraag hoort: ‘Heb jij/heeft je kind een chronische aandoening?’ Als het antwoord ja is, moet er een stappenplan klaarliggen om gezamenlijk (leerling, ouder en school) doeltreffende maatregelen te treffen.

Voor het toegekende bedrag kon Zorgeloos naar School 1500 ‘Doe-het-samen’ gidsen produceren en versturen op aanvraag van leerling, ouder of school. De gids geeft handvatten aan de leerling om meer regie te pakken over hoe en bij wie hij of zij de aandoening wil aankaarten en welke ondersteuning hem of haar zou helpen om dezelfde kansen te hebben als leerlingen zonder chronische aandoening.

Doel

Doel van dit project was dat de Doe-het-samen gids op 1500 scholen beschikbaar zou zijn en dat het stappenplan en de bijbehorende maatregelen zouden worden ingebed in de procedure.

Resultaat

De gids is gedrukt en verpakt in een aantrekkelijk blik en werd gratis verstuurd aan iedereen die een exemplaar aanvroeg. Zorgeloos naar School heeft hiermee in november 2020 een impact-prijs gewonnen.

De gids is al bijna 1000 aangevraagd door leerlingen, ouders en scholen en onderdelen ervan zijn ruim 7000 maal gedownload vanaf de website. De gids is door zorg- en onderwijsprofessionals omarmd, zoals jeugdartsen en leerplichtambtenaren. Ook meer dan 30 patiëntenverenigingen hebben de gids actief gepromoot bij hun doelgroep.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Zorgeloos naar School

Projectleider

Lydia Braakman

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO