'Everybody Work'

180-YoungCapital: Everybody Work

Omschrijving

Stichting 180 en YoungCapital zetten zich met het project ‘Everybody Work’ samen in voor het matchen van jongeren met een chronische aandoening met werk dat bij hen past en dat leidt naar een duurzame baan. De organisaties bouwen een netwerk van werkgevers waar deze jongeren op waarde worden geschat en van harte welkom zijn. Werkgevers en jongeren kunnen elkaar helpen groeien: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis en jongeren stellen verfrissende vragen.

Everybody Work wordt landelijk aangeboden en ondersteunt de jongeren niet alleen bij het krijgen van werk, maar ook op gebieden waar zij problemen ervaren. Dat kan zijn: weinig zelfvertrouwen hebben, je eenzaam voelen, weinig vrienden hebben, problemen hebben met financiën of andere zaken. Jongeren worden op maat ondersteund door een vaste jobcoach en trainingen.

Elke jongere maakt zijn of haar eigen plan en bepaalt zelf welke mensen hij/zij daarbij wil betrekken. Voor de ondersteuning wordt gebruikgemaakt van de Work-Wise-methodiek, waar goede ervaringen mee zijn opgedaan, ook met jongeren uit de (forensische) jeugdzorg en jeugd-ggz. Aan hen wordt extra aandacht besteed, zodat ook zij de kans krijgen naar wens en vermogen mee te doen in de samenleving.

Doel

Het belangrijkste doel van ‘Everybody Work’ is dat meer jongeren met een chronische aandoening ook daadwerkelijk naar vermogen aan het werk komen en blijven. Dat een inclusieve arbeidsmarkt en samenleving het nieuwe normaal worden.

Om daar een bijdrage aan te leveren werken Stichting 180 en YoungCapital aan de randvoorwaarden om tot een goede matching te komen tussen vraag en aanbod. Enerzijds zetten ze de werkgevers centraal; zij hebben tenslotte de banen. Anderzijds de jongeren, want zij bieden een potentieel aan arbeidskrachten die de werkgevers hard nodig hebben.

Geleidelijk werken de organisaties toe naar:

  • jaarlijks meer dan vijfhonderd jongeren met een chronische aandoening een baan te kunnen bieden;
  • deze jongeren integraal te ondersteunen bij het krijgen en houden van werk dat bij hen past.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting 180

Projectleider

Irma van der Veen

Website

https://180.nl

Telefoonnummer

06 - 557 147 53

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO