'De Jostiband voor iedereen'

De Jostiband voor iedereen

Omschrijving

Muziek maken is goed voor je. Het stimuleert de hersenen, geeft energie, verstevigt zelfvertrouwen en het zorgt voor betere interactie tussen mensen. En samen muziek maken is ook hartstikke leuk!

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is dit belangrijk. Bij hen is het belang van muziek zo mogelijk nog groter. De Jostiband is een uniek orkest én een instituut dat een eigen manier heeft ontwikkeld om samen muziek te maken.

De Jostiband is ontstaan als vrijetijdsbesteding en talentontwikkeling voor mensen met een beperking. Het decennialange succes van het orkest en de muziekboeken, het plezier van orkestleden, team en fans en de wachtlijst voor deelname onderbouwen de behoefte aan muziek in de verstandelijk gehandicaptensector.

Met de Jostiband voor iedereen maakte Ipse de Bruggen een set van materialen en middelen.

Doel

  • Het plezier van muziek maken toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking, om te zorgen voor meer geluksmomenten en het verhogen van het welzijn.
  • Begeleiders, ouders en vrijwilligers enthousiasmeren en de mogelijkheid geven om laagdrempelig muziekactiviteiten aan te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Resultaat

Er zijn verschillende meespeelnummers ontwikkeld, filmpjes die de kleurenmethode voor muziek maken uitleggen, muziekboeken en meespeelkoffertjes met muziekinstrumenten. De koffertjes worden op diverse locaties van Ipse de Bruggen verspreid. Op deze manier kan iedereen met een verstandelijke beperking muziek leren maken en meespelen met de Jostiband.

Project De Jostiband voor iedereen motiveert mensen met een verstandelijke beperking om muziek te maken, ook mensen met bijvoorbeeld een visuele handicap, kinderen en mensen met niet aangeboren hersenletsel. Door de grote media-aandacht weet bijna heel Nederland dat het platform is gelanceerd en dat zij op een laagdrempelige manier muziek kunnen maken.

Lees dit leuke artikel over de lancering van de website

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Ipse de Bruggen

Projectleider

Lyan Verburg

Telefoonnummer

088 – 967 23 81

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO