'De buitenwereld iets meer naar binnen brengen'

De buitenwereld iets meer naar binnen brengen

Omschrijving

Stichting Odion biedt zorg aan ruim duizend mensen met een beperking in de regio Zaanstreek, Waterland en Kennemerland. Odion wil mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ondersteunen en hecht veel waarde aan een zo zelfstandig en gewoon mogelijk leven voor haar cliënten.

Voor de cliënten van Odion is fysiek en mentaal actief blijven erg belangrijk. En dat is niet gemakkelijk als je een beperking met bijkomende problematiek hebt. Activiteiten vinden door de beperkingen vaak plaats in en om de woonlocatie of dagbesteding. Met de uitleenservice iXI, worden twee fietslabyrinten gehuurd.

Het fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een bewegingsapparaat, zoals een hometrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. Meer dan 250 fietsroutes in binnen- en buitenland zorgen voor grenzeloos fietsplezier.

Juist door het laagdrempelig uitproberen via de uitleenservice kunnen de locaties en cliënten testen of het apparaat de gewenste effecten heeft, voordat een grote investering wordt gedaan.

Doel

  • vitaliteit en gezondheid verbeteren
  • plezierig blijven bewegen
  • voorkomen/verminderen van overgewicht
  • behoud of opbouwen van spierkracht
  • behoud van (een deel) zelfstandigheid
  • de wereld een klein beetje vergroten

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Odion

Projectleider

Kayleigh Glas

Telefoonnummer

0299 - 412 812

Volg ons

Facebook

Afbeeldingen

© 2023 FNO