'De Blauwe Vogels zeilen over de Nederlandse wateren'

De Blauwe Vogels zeilen over de Nederlandse wateren met de Lutgerdina

Omschrijving

De Blauwe Vogels is een van de speltakken van scouting St. Patrick en bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is er gewerkt aan een nieuw insigne: “aanmonsteren”. Gedurende een half jaar hebben de scouts van de Blauwe Vogels gewerkt aan het verdienen van dit nieuwe insigne en werd  het project afgesloten met een zeilweekend op de 125 jaar oude Lutgerdina.

Alhoewel de integratie tussen de Blauwe Vogels en de andere speltakken binnen St. Patrick goed verliep, is het erg jammer dat ervanuit collega-scoutinggroepen hiervoor geen belangstelling was.  Juist voor andere (water) scoutinggroepen is het waardevol om met elkaar van gedachten te wisselen en te ervaren hoe waardevol het nieuwe insigne is.

Doel

Het doel van dit project is in de eerste plaats: samen veel plezier hebben en het vieren van het 25-jarig jubileum van de groep: “De Blauwe Vogels”. De kinderen/jongeren zijn betrokken bij het bedenken, voorbereiding en uitvoering van een nieuwe insigne: “aanmonsteren”.

Daarnaast wil de speltak aan andere scoutinggroepen laten zien hoe je kunt werken aan het verdienen van insignes, ook als je een beperking hebt. Net als hun collega-scouts kunnen de Blauwe Vogels een volledige scoutingprogramma draaien. Scouts met een beperking doen ertoe en horen net als alle andere scouts bij scouting.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Scouting St. Patrick, Blauwe vogels

Projectleider

Hanneke van den Heuvel.

Telefoonnummer

06 - 396 728 85

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO