'De Blauwe Vogels zeilen over de Nederlandse wateren'

De Blauwe Vogels zeilen over de Nederlandse wateren met de Lutgerdina

Omschrijving

De Blauwe Vogels is een van de speltakken van scouting St. Patrick. Deze speltak richt zich op kinderen en jongeren met een beperking. Bij scouting wordt gewerkt met insignes. Deze kunnen de kinderen en jongeren verdienen door verschillende activiteiten uit te voeren. Het komende halfjaar gaan de Blauwe Vogels aan de slag met het insigne ‘aanmonsteren’. Alle activiteiten spelen rondom het thema zeilen, met als afsluiting een heus zeilweekend. Tijdens dit weekend zullen de Blauwe Vogels laten zien dat ze het insigne volledig verdiend hebben door te helpen op een 125 jaar oud (aangepast) zeilschip.

Doel

Het doel van deze activiteit is in de eerste plaats: samen veel plezier hebben en het vieren van het 25-jarig jubileum van de groep. De Blauwe Vogels zijn betrokken bij het bedenken en de uitvoering van het programma en de activiteiten.

Daarnaast wil de speltak aan andere scoutinggroepen laten zien hoe je kunt werken aan het verdienen van insignes, ook als je een beperking hebt. Net als hun collega-scouts kunnen de Blauwe Vogels het volledige scoutingprogramma meedraaien. Zij doen ertoe en horen net als alle andere scouts bij scouting.

Activiteitgegevens

Organisatie

Scouting St. Patrick, Blauwe vogels

Projectleider

Hanneke van den Heuvel.

Telefoonnummer

06 - 396 728 85

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram

Afbeeldingen

© 2023 FNO