'Dans op Recept'

Dans op Recept

Omschrijving

Met Dans op Recept willen Stichting DeDansDivisie en Revalidatie Friesland mensen met Parkinson, hersenletsel en chronische pijn en hun mantelzorgers deel laten nemen aan speciaal ontworpen danslessen, onder begeleiding van ervaren docenten. Om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de deelnemers. Iedereen kan deelnemen aan de danslessen: danservaring is niet nodig.

Er wordt gewerkt naar een voorstelling voor publiek. Het samenwerken aan een voorstelling, een eindproduct, motiveert de dansers. Sociale participatie speelt ook een belangrijke rol. Bij alle danslessen kunnen deelnemers gezamenlijk koffiedrinken voor en na de les. Dit voorziet in de behoefte om elkaar beter te leren kennen en vriendschappen op te bouwen.

Doel

Het belangrijkste doel van dit project is het verbeteren en versterken van de fysieke, mentale en sociale gezondheid (het welbevinden) van de deelnemers. De missie van het project Dans op Recept is om mensen met een beperking zo optimaal mogelijk mee laten doen in de samenleving door middel van sociale participatie in de vorm van danslessen. Voor een vitale en inclusieve maatschappij.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting DeDansDivisie

Projectleider

Marlien Seinstra

Telefoonnummer

058 - 203 83 63

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO