'Classic Express bij Stichting Omega'

Classic Express bij Stichting Omega

Omschrijving

Omega is een dagcentrum voor een bijzondere doelgroep: alle kinderen en volwassenen hebben een verstandelijke én motorische beperking. Muziek heeft op bijna allemaal een positief effect. Ze worden er alerter en vrolijker van. Alle cliënten krijgen een keer in de twee weken groepsmuziek door de muziektherapeut van Omega. Af en toe worden er kleinschalige concerten georganiseerd.

Omega wilde hen op nog meer manieren in aanraking laten komen met muziek. Daarom is de Classic Express van het Prinses Christina Concours geboekt. De Classic Express is een grote trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal. Het is een lichte en rustige ruimte. Herhaling is belangrijk, om herkenbaarheid te stimuleren. De concerten worden daarom drie opeenvolgende jaren aangeboden.

Doel

Het doel is om de kinderen en volwassenen van Omega meer met muziek in aanraking te laten komen. Zij zijn erg gebaat bij het ervaren van muziek en de bijzondere ervaring van het bijwonen van een concert, samen met hun groepsgenoten. De muziek en de sfeer van de Classic Express dragen bij aan hun welbevinden en verbeteren hun kwaliteit van leven.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Omega

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO