'Buitenproject JOsamen'

Buitenproject JOsamen

Omschrijving

JOsamen is een kleinschalige, laagdrempelige dagbesteding, waarin de focus ligt op generaties verbinden en sociaal isolement verminderen. JOsamen is er voor kinderen en jongvolwassenen die op zoek zijn naar vrijetijdsbesteding waarin structuur, duidelijkheid en veiligheid geboden wordt.

Ook is JOsamen er voor ouderen die veel alleen thuis zijn en zich eenzaam voelen of ouderen die het gewoon leuk vinden om met andere ouderen en kinderen in contact te zijn.

JOsamen wilde een buitenruimte realiseren.

Doel

Bij buitenproject JOsamen werden ouderen en jongvolwassenen actief betrokken. Doel was om de buitenruimte samen met hen te bouwen onder leiding van een ervaren timmerman en met professionele begeleiding van JOsamen.

Door het actief meedoen, zouden ouderen en jongvolwassenen zich gewaardeerd voelen en kon sociaal isolement verminderen. Van de buitenruimte zou optimaal gebruikgemaakt worden door jong en oud. Het zou een mooie buitenplek worden voor activiteiten.

Resultaat

Buitenproject JOsamen was een groot succes! Naast het pand hebben de jongeren en ouderen een prachtig terras met overkapping gemaakt. Er zijn veel en diverse activiteiten voortgekomen uit dit project. Van het schuren en verven van meubelstukken en het ophangen van verlichting tot het aanleggen van een pluktuin en het versieren van vogelhuisjes. Deze activiteiten gaven en geven een gevoel van zingeving aan de dagbesteding en stimuleren de sociale interactie van de deelnemers. Het is nu echt ‘onze ruimte’ geworden, wat feestelijk gevierd is met een barbecue. Dankzij deze prachtige ruimte kan JOsamen veel nieuwe projecten en activiteiten uitvoeren, waardoor nog meer mensen kunnen deelnemen aan de dagbesteding.

Activiteitgegevens

Organisatie

JOsamen

Projectleider

Chantal Heijmens Visser

Telefoonnummer

06 - 408 595 03

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO