'Beweging bij zorgboerderij BuitenGewoon'

Beweging bij zorgboerderij BuitenGewoon

Omschrijving

Op zorgboerderij BuitenGewoon in Delfgauw zijn de bezoekers van de dagverzorging en de 24-uurszorg dagelijks in de tuin de vinden, verzorgen zij de dieren of nemen deel aan een activiteit in de kas.

Wandelen, fietsen; er werd al aardig wat bewogen. Toch was er vanuit bezoekers en bewoners de wens om fitnessapparaten. Het plan werd om in de kas en de tuin een aantal beweegtoestellen te plaatsen.

Doel

Beweegstimulering zou een positieve invloed hebben op de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van bezoekers en bewoners van de zorgboerderij.

Resultaat

Dagelijks zijn bewoners en bezoekers, al dan niet samen met medewerkers of vrijwilligers, op en rond de beweegtoestellen te vinden. In de nabijheid van de toestellen zijn tuinstoelen geplaatst, zodat men zijn beurt kan afwachten of tussendoor rust kan nemen.

Er is nu variatie in de mogelijkheden voor beweging. Bezoekers en bewoners van de zorgboerderij blijven hierdoor plezier in het bewegen houden. Ze kunnen niet alleen wandelen en fietsen, gericht op uithoudingsvermogen, maar ook hun spierkracht onderhouden.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zorgboerderij BuitenGewoon

Projectleider

Arjo Buijs

Telefoonnummer

015 - 361 24 04
© 2024 FNO