'BeleefTV voor Annenborch'

BeleefTV voor Annenborch

Omschrijving

Woonzorgcentrum Annenborch in Rosmalen streeft naar een mooi leven voor haar bewoners met lichamelijke of psychogeriatrische problematiek. Onder andere door veel verschillende bezigheden aan te bieden. De organisatie wilde daarom een BeleefTV aanschaffen.

De BeleefTV is een groot beeldscherm waarmee beeld en geluid opgeroepen wordt via aanraking.  Een digitale activiteitentafel met interactieve spellen, waardoor zowel de fijne motoriek als het denkvermogen gestimuleerd worden. Denk aan een jukebox met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners of aan een spreekwoordenspel.

Doel

Het welbevinden van de bewoners van Annenborch bevorderen.

Resultaat

De BeleefTV wordt tijdens individuele begeleidingsmomenten en voor groepsactiviteiten ingezet. Het is fantastisch om te zien hoe de bewoners geprikkeld worden door herkenbare beelden of muziek. Ze beleven veel plezier met de digitale spellen die ze kunnen spelen. Vooral mensen met psychogeriatrische problemen krijgen zo weer mogelijkheden om contact aan te gaan met anderen.

Ook de medewerkers zijn enthousiast, vooral omdat er voor verschillende interesses en niveaus materiaal beschikbaar is. Dit brengt gezelligheid en gespreksonderwerpen. Zo zorgt de BeleefTV voor vrolijkheid en verbondenheid.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Woonzorgcentrum De Annenborch

© 2024 FNO