'BeleefTV de Schutse'

BeleefTV de Schutse

Omschrijving

De Schutse is een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen, die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De sfeer en de ambiance laten zich het beste omschrijven als ‘noflik thús’. Knus, behaaglijk en gezellig tegelijk. De Schutse is gevestigd in een modern woon- en zorgcomplex in het hart van Lemmer. Winkels zijn op loopafstand. De dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken en wassen, doen medewerkers en bewoners samen. Door de kleinschaligheid van de woonvoorziening en een vast team van medewerkers is er veel persoonlijke aandacht.

De activiteitenbegeleiding organiseert regelmatig leuke activiteiten en uitjes. De BeleefTV zou een mooie aanvulling zijn op het activiteitenprogramma van twee huiskamers. Bewoners kunnen met de BeleefTV samen spellen spelen, oude beelden bekijken of naar muziek luisteren. De spellen op de BeleefTV roepen herinneringen op en leiden bewoners af van hun beperking doordat ze geprikkeld worden met beelden en geluiden die ze kennen en waarmee ze zich vertrouwd voelen. Tevens zorgt de BeleefTV voor gezelligheid en vrolijkheid of de nodige rustmomenten met bijvoorbeeld een natuurfilm.

Doel

Het doel van het project was om een BeleefTV aan te schaffen voor de bewoners van zorgwoningen de Schutse en hiermee te zorgen voor activering en plezier. Met de verschillende spellen zullen de bewoners gestimuleerd worden op het mentale vlak, maar ook in de fijne motoriek.

Resultaat

De BeleefTV is een aanwinst voor de bewoners van de Schutse. Door de vele mogelijkheden die de BeleefTV biedt, kunnen alle bewoners er dagelijks gebruik van maken. Vaak voor een spel of herinneringen ophalen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Patyna locatie de Schutse

Projectleider

Agnes Overwijk

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO