'BeleefTV De Boog'

BeleefTV De Boog

Omschrijving

Dit project betrof de aanschaf van een BeleefTV voor dagbehandelingslocatie De Boog van Stichting de Waalboog. Voor de cliënten – jonge mensen met dementie – zou het hierdoor mogelijk worden om gezamenlijk en zelfstandig activiteiten te ondernemen en plezier te beleven. Zij kunnen met de BeleefTV bijvoorbeeld spellen spelen of luisteren en kijken naar muziekbeelden. De jongdementerende bezoekers van De Boog gaan de service verlenen om de BeleefTV op te halen en te brengen van en naar andere afdelingen.

Doel

Het doel van het project was om, door de aanschaf van de BeleefTV, te zorgen voor activering, stimulering tot (gezamenlijke) activiteit en het beleven van plezier voor cliënten van de Waalboog. Voor de jongdementerende bezoekers van dagbehandeling De Boog zou hun sociale participatie, welbevinden en autonomie verbeteren.

Resultaat

De cliënten zijn enthousiast. De een vindt de sportspelletjes leuk, terwijl de ander zich blijft verwonderen over de sterren die opkomen onder aanraking van het blad, of de dierenfoto die tevoorschijn komt vanonder een digitaal zandlaagje. Ook worden de hersenen in beweging gezet met wat sommetjes en spreekwoorden. Je kunt de moeilijkheidsgraad variëren en het zo goed afstemmen op wat de spelers kunnen.

Met het project zijn twintig bewoners van afdeling De Boog bereikt. Daarnaast wordt de BeleefTV in de weekenden op verschillende afdelingen gebruikt, waardoor nog meer cliënten van de BeleefTV gebruik kunnen maken.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting De Waalboog

Projectleider

Anja Peters

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO