'Beleeftuin Gasthuis Millingen'

Beleeftuin Gasthuis Millingen

Omschrijving

De binnentuin van Gasthuis Millingen is weinig uitnodigend, niet overzichtelijk en niet veilig genoeg voor de bewoners van het Gasthuis, de aanleunwoningen en de buurtbewoners.

De organisatie ziet een dementievriendelijke beleeftuin voor zich, waar ontmoeting, verwondering, plezier en beweging centraal staan en die bovenal veilig is. Een tuin waar bewoners, familie en omwonenden graag vertoeven om te genieten van kleur, geur en beweging. Waar bloemen kunnen worden geplukt, iedereen kan kijken of de aardbeitjes al rood genoeg zijn of gewoon lekker van het zonnetje wordt genoten met een kop koffie. Waar kinderen van de naastgelegen basisschool samen met de bewoners groenprojecten uitvoeren.

Een grote groep vrijwilligers staat te trappelen om met iedereen die gebruik wil maken van de beleeftuin een dagelijks rondje te maken. Een tuin als onderdeel van de dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen in de omgeving. Een tuin met zelfgekweekte groente en fruit waarmee gezamenlijk gekookt kan worden. Een tuin die herkenning geeft en leidt tot boeiende gesprekken.

Doel

Een beleeftuin die een positief effect heeft op het sociaal, lichamelijk en geestelijk functioneren van de bezoekers. Een plek en dagbesteding die helpt tegen eenzaamheid en uitnodigt tot bezigheden en meer beweging. Een tuin die een gevoel van veiligheid, geborgenheid, genieten en plezier oproept.

Activiteitgegevens

Organisatie

Gasthuis Millingen

Projectleider

Angeline Kievits

Telefoonnummer

06 - 373 288 45

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO