'Beeldkracht Extra'

Beeldkracht Extra

Omschrijving

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen/dementie. Onder begeleiding van professionele beeldend kunstenaars en een bekwaam team vrijwilligers ontdekken cursisten wat kunstbeoefening voor hen betekent. Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden van mensen en niet van de beperkingen die samengaan met geheugenverlies. Door te tekenen en te schilderen geef je vorm aan je leefwereld en emoties, ben je met iets bezig dat zich positief kan ontwikkelen, wat voldoening schenkt en waarover gecommuniceerd kan worden.

Vanaf de start in 2015 is Beeldkracht een succes en al snel was er een wachtlijst. Daarom zijn met hulp van Klein Geluk extra activiteiten georganiseerd om op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunstbeoefening. Deelnemers hebben buiten in de natuur geschilderd: Beeldkracht Buiten en er zijn zomerateliers georganiseerd in een periode dat reguliere activiteiten wegvallen en mantelzorgers op vakantie zijn.

Doel

De ervaringen in het atelier van Beeldkracht lieten zien dat er grote behoefte is aan creatieve uitdrukkingsmogelijkheden voor mensen die lijden aan dementie, die verder gaan dan het alleen maar gezellig bezig zijn. Dit gaat om zingeving en ontwikkeling. Om meer mensen hiermee kennis te laten maken werden extra beeldende activiteiten georganiseerd.

Resultaat

Het is prachtig om te ervaren wat er allemaal nog wél kan, nieuwe aspecten van jezelf te ontdekken, weer onderdeel uit te maken van een groep gelijkgestemden, kunst te maken en naar kunst te kijken, en even écht iets voor jezelf te doen in een inspirerende omgeving, met veel persoonlijke aandacht.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Beeldkracht Oisterwijk, atelier voor mensen met geheugenproblemen

Projectleider

Ellen Geerts

Telefoonnummer

013 - 528 40 33
© 2024 FNO