'Atelier Domus'

Atelier Domus

Omschrijving

In Atelier Domus werkt visueel kunstenaar Elske Verdoorn gedurende een langere tijd intensief samen met bewoners van Domus, een beschermde woonafdeling van het Leger des Heils. Om te ontdekken wat ze wél kunnen en welke passies en talenten ze bezitten. Deelnemers kunnen bij haar hun verhaal kwijt, hun creativiteit de ruimte geven en hun dromen en gedachten zichtbaar maken. Daardoor gaan ze op een andere, positievere manier naar zichzelf kijken.

Doel

Het doel van Atelier Domus is om de deelnemers op een andere, positievere manier naar zichzelf te laten kijken. De werkmethode draait om de vragen: Wat kan iemand al? Wat interesseert deze persoon echt? En vervolgens: hoe kunnen we die interesse verbeelden?

De nadruk wordt gelegd op de talenten en mogelijkheden van de deelnemers, die vaak een negatief zelfbeeld hebben en moeilijk te enthousiasmeren zijn. Door de intensieve begeleiding in Atelier Domus lukt het vaak toch om hier doorheen te breken en kunstwerken te creëren waar de deelnemers zelf versteld van staan.

Activiteitgegevens

Organisatie

Leger des Heils Noordwest

Projectleider

Dewi Visser

Telefoonnummer

070 - 31 15 540

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2022 FNO