'Assistive Technology: peer counseling en verkenning'

Assistive Technology: peer counseling en verkenning

Omschrijving

Ruud van Zuijlen is initiator en een van de aanvragers en van dit projectidee. Hij heeft MS en kan zonder Assistive Technology (AT) niet zelfstandig functioneren en participeren. Binnen Cliëntenbelang Amsterdam maakt Ruud deel uit van een groep cliënten met specifieke behoeften die in een lastig pakket zitten om de eigen regie te behouden en mee te doen in de samenleving. Ruud en zijn peers vinden ieder keer zelf het wiel uit bij het vinden, vergoed krijgen en installeren van AT.

AT en zeker Smart Assistive Technology is in opkomst en in rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen. Ze zijn afhankelijk van (en leunen op) het kennisniveau van zorgprofessionals, hun zorgverzekeraar, gemeente of leverancier van hulpmiddelen. De kennis van deze partijen is vaak summier, niet altijd innovatief en concurrentie tussen leveranciers speelt een belangrijke rol, waardoor kennis vaak niet gedeeld wordt.

Dit project werkt aan een uitwisseling van de mogelijkheden van AT in de dagelijkse praktijk voor mensen met functiebeperkingen.

Doel

Het doel van het project is tweeledig:

  1. Peer counseling over de mogelijkheden en beperkingen van Assistive Technology van en voor mensen die voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk zijn van AT.
  2. Het verzamelen van kennis en ervaringen en deze ontsluiten voor een brede doelgroep (cliënten en professionals uit verschillende beroepsgroepen), zoals cliëntondersteuners van Cliëntenbelang Amsterdam die dit kunnen gebruiken in hun hulpverlening.

Activiteitgegevens

Organisatie

Cliëntenbelang Amsterdam (CBA)

Projectleider

Barbara Groot

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

© 2021 FNO